Näe&Koe

Hyvinvoinnille tärkeä erämaa on Parkanossa läsnä kaikkialla, kaupunkikeskustan koskien partaalta aina Kaitojenvetten rantojensuojelualueelle, kauemmaksikin. Metsien monimuotoisuus jatkuu. Siintävät vedet kesällä, sumuiset suot syksyllä – ei tarvitse olla romantikko havaitakseen luonnon läsnäolon.

Metsämuseon entiset työvälineet puhuttavat. Kotiseutumuseon kiehtova menneisyys entisessä viljamakasiinissa 1540 perustetun Kanan tilan laidunmailla, Kuttikalliolla, kuin myös suojeltu tila pääkadun varrella piirtävät kuvan Parkanon alkuajoista. Jopa automuseo sijaitsee historiallisessa koskimaisemassa.

Luontokohteet


 

Kaidatvedet

LH Geopark kohteet

Museot, taide, kulttuuriMetsämuseo esittelee vanhaa metsäkulttuuria aidossa metsäkämppämiljöössä. Rannassa on nuotiopaikka ja laavu. Kotiseutumuseossa voit käydä kurkistamassa Parkanon Parooniin historiaan ja museon mielenkiintoiseen esineistöön. Museo on entinen jyvämakasiini kirkon kupeessa, Kuttikalliolla. Militariamuseo Karhumäki avattiin heinäkuussa 2021 Parkano-päivien yhteydessä. Esillä on sota-ajan käsiaseita, puhdetöitä, pahkaesineitä ja erilaisia puhelimia ja niiden kenttäkeskuksia, raskasta militariakalustoa Mig-21:stä panssarivaunuun ja sokerina pohjalla 60-70-luvun kyläkauppa. Militariamuseo sijaitsee Pahkalassa osoitteessa Tuomenhaara 10.

Parkanon Seudun mobilistit ovat aktiivisia tapahtumien järjestäjiä. Vuonna 2021 järjestetään muun muassa Fenno Valtakunnallinen retkilyajo 20-21.08.2021 sekä Rompetori 04.09.2021. Lue lisää

Uudistunut Parkanon kirjasto on näkemisen arvoinen. Kirjastossa on esillä myös paikallista taidetta. Kaupungintalolla on näyttelytila, missä järjestetään paikallisten ja lähiseutujen taiteilijoiden näyttelyjä. Parkanolaisen taiteilija Salme Törmän taidenäyttelyyn voit tutustua Galleria Raamikossa. Myös ITE-taide löytää tiensä Parkanon raitille kesäisin ja Parkanon kaupunki julistettiinkin toukokuussa 2018 ITE-kesäkaupungiksi.

Metsämuseo

Kotiseutumuseo

Radiomuseo
Parkanon Radiomuseo on yksityinen radiomuseo joka sijaitsee Haverin tilan vanhassa navetassa Parkanon Vahojärven kylässä.

Militariamuseo Karhumäki

Kaupungintalon näyttelytila

Kirjasto

Raamikko

Tapahtumat


Tutustu Parkanon tapahtumiin etusivulla.

Hyvinvointipalvelut


Käenkoskella sijaitseva sauna on tärkeä hyvinvoinnin rakentaja, myös Kaitojenvesien suojeltujen rantojen kokeminen Vesipääskyllä. Käenkosken ranta palvelee uimapaikkana varsinkin talviaikaan. Hierojalta saa turvehoitoja. Tallilta voi vuokrata hevosen ratsastusretkelle. Talvisin ladut Käenkoskelta on avoinna ja valaistu.

Käenkoskikeskuksen tanssipalvelut

Hyvän Olon Keskus

Talli Satumaa

Parkanon Urheilijat ry

SyVilla

Reitistöt


Kaitojenvetten rantojensuojelualueella voit valita vaellusreitiksi noin neljän kilometrin Rantareitin tai 7 km pitkän vaellusreitin, Käpykintukan (juhannuksesta 2017 alkaen) Käenkoskelta, Metsämuseolle.

Pontevampaan ponnistukseen voit lähteä Luoteis-Parkanossa sijaitsevalle Alkkianvuorelle, jossa sinua odottaa muinainen merenranta rantakivikkoineen. Seitsemisen kansallispuistoonkin on matkaa Parkanon keskustasta vain 22 km.

Parkanon Metsämuseo, Kustaa-hirven luontopolku noin 2 km tai Käpykintukka noin 7 km

Rantareitti

Seitseminen

Paroonin Taival

Tulossa Kaitojenvetten kierros maastopyörällä kesä 2021

Tekemistä


Käenkoski

Tapahtumakalenteri Parkanon kaupunki

Tapahtumakalenteri, Ylä-Satakunta

Liikunta

Elokuvateatteri Sirius

Elämyskellari, Suomen suurin SimWay Hunt metsästys- ja ammuntasimulaattori

Viinikanjoki koskikalastusta myös esteettömästi lähellä keskustaa

Poltinkosken Golf  Idyllinen maalaiskenttä, joka seurailee poltinjoen maisemia

Käyntikohteet


Kirjasto Parkanossa on näkemisen arvoinen. Kirjastossamme järjestetään myös paljon tapahtumia, konsertteja ym. Lue lisää

Parkanon kirkko sijaitsee Kuttikalliolla. Kuttikallio on vuonna 1540 perustetun Kanan tilan entisiä laidunmaita.

Parkanon Kirkko

LH Geopark luonto,- geo- ja kulttuurikohteet