Hyvinvoinnille tärkeä erämaa on Parkanossa läsnä kaikkialla, kaupunkikeskustan koskien partaalta aina Kaitojenvetten rantojensuojelualueelle, kauemmaksikin. Metsien monimuotoisuus jatkuu. Siintävät vedet kesällä, sumuiset suot syksyllä – ei tarvitse olla romantikko havaitakseen luonnon läsnäolon.

Metsämuseon entiset työvälineet puhuttavat. Kotiseutumuseon kiehtova menneisyys entisessä viljamakasiinissa 1540 perustetun Kanan tilan laidunmailla, Kuttikalliolla, kuin myös suojeltu tila pääkadun varrella piirtävät kuvan Parkanon alkuajoista. Jopa automuseo sijaitsee historiallisessa koskimaisemassa.

Turvehoitoa, ratsastusretkelle, upouudessa kirjastossa tapahtumia ja paikallista taidetta, samoin Galleria Raamikossa. Myös ITE-taide saapuu Parkanon raitille aina kesäisin ja Art Festivo, Paroonin markkinat, Ihminen luonnossa -tapahtuma ja tänä vuonna Parkanon 150-juhla – kesän viimeisenä Liekkiyö!

Luontokohteet


Kaidatvedet

Museot, taide, kulttuuriMetsämuseo esittelee vanhaa metsäkulttuuria aidossa metsäkämppämiljöössä. Rannassa on nuotiopaikka ja laavu. Kotiseutumuseossa voit käydä kurkistamassa Parkanon Parooniin historiaan ja museon mielenkiintoiseen esineistöön. Museo on entinen jyvämakasiini kirkon kupeessa, Kuttikalliolla. Automuseokin toimii historiallisessa koskimaisemassa.

Kirjasto Parkanossa on näkemisen arvoinen, se avattiin maaliskuun lopulla. Kirjastossa on esillä myös paikallista taidetta. Kaupungintalossa on näyttelytila, missä järjestetään paikallisten ja lähiseutujen taiteilijoiden näyttelyjä. Parkanolaisen taiteilija Salme Törmän taidenäyttelyyn voit tutustua Galleria Raamikossa. MYös ITE-taide löytää tiensä Parkanon raitille kesäisin.

Automuseo

Metsämuseo

Kotiseutumuseo

Kaupungintalon näyttelytila

Kirjasto

Raamikko

Tapahtumat


Tapahtumat 2017 keskittyvät Art Festivo -taide- ja kulttuuritapahtumaan, Paroonin markkinoihin, Ihminen luonnossa -tapahtumaan ja Parkanon 150-juhlaan. Liekkiyö päättää Käenkoskella Parkanon kesän.

Käenkoski tapahtumat

Hyvinvointipalvelut


Käenkoskella sijaitseva sauna on tärkeä hyvinvoinnin rakentaja, myös Kaitojenvesien suojeltujen rantojen kokeminen Vesipääskyllä. Käenkosken ranta palvelee uimapaikkana varsinkin talviaikaan. Hierojalta saa turvehoitoja. Tallilta voi vuokrata hevosen ratsastusretkelle. Talvisin ladut Käenkoskelta on avoinna ja valaistu.

Käenkoski, palvelut

Hyvän Olon Keskus

Talli Satumaa

Parkanon Urheilijat ry

SyVilla

Reitistöt


Kaitojenvetten rantojensuojelualueella voit valita vaellusreitiksi noin neljän kilometrin Rantareitin tai 7 km pitkän vaellusreitin, Käpykintukan (juhannuksesta 2017 alkaen) Käenkoskelta, Metsämuseolle.

Pontevampaan ponnistukseen voit lähteä Luoteis-Parkanossa sijaitsevalle Alkkianvuorelle, jossa sinua odottaa muinainen merenranta rantakivikkoineen. Seitsemisen kansallispuistoonkin on matkaa Parkanon keskustasta vain 22 km.

Rantareitti

Seitseminen

Paroonin Taival

Tekemistä


Käenkoski

Tapahtumakalenteri Parkanon kaupunki

Tapahtumakalenteri, Ylä-Satakunta

Liikunta

Elokuvateatteri Sirius

Viinikanjoki

Käyntikohteet


Kirjasto Parkanossa on näkemisen arvoinen, se avattiin maaliskuun 2017 lopulla.

Kirjasto

Parkanon kirkko sijaitsee Kuttikalliolla. Kuttikallio on vuonna 1540 perustetun Kanan tilan entisiä laidunmaita.

Parkanon Kirkko